ÇATAK MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU

WEB https://catakmehmetakifersoy.meb.k12.tr
Adres : Cumhuriyet Mahallesi Dostgül Sokak No 71 Çatak/VAN
VİZYON : Çatak Mehmet Akif Ersoy İmam-Hatip Ortaokulu olarak vizyonumuz; Ehli Sünnet çizgisinde İslam´ı bilen, Allah´tan hakkıyla korkan, Âlemlere Rahmet Hz Muhammed (SAS)´e layık bir ümmet olan, Vatanını milletini seven, Anasına babasına hizmetkâr olan, Vatanına hizmeti ibadet bilen bir gençlik yetiştirmektir. Bu gençlik dini ve dünyevi ilimleri mecz etmiş, Mehmet Akif Ersoy´un "Asımın Nesli" dediği bir gençliktir.
MİSYON : Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının İmam Hatip Ortaokullarına verdiği milli ve manevi değerlerine saygılı birer vatandaş yetiştirme görevinin bilincindeyiz. İmam hatip okullarında yetişen öğrenciler bu ülkenin, temel taşları olduklarının farkındadırlar. ´İMAM- HATİP ORTAOKULLARI, TÜRKİYE´NİN İNSANİ KALKINMA VİZYONU DOĞRULTUSUNDAKİ HEDEFLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEDE ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENMİŞTİR´
BAŞARILAR :

Saatler : ders başlama : 08:45 ders bitiş: 15:20
Yabancı Dil : İngilizce-Arapça
Servis :
Ulaşım : İl merkezinden ilçemize her saat başı servisler bulunmaktadır.Çatak ilçe merkezinde bulunan okulumuza ise yaya olarak ulaşım rahatlıkla sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri : Çatak-Merkez
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde olan okulumuz il merkezine 80 km uzaklıktadır
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler :